dijous, 1 d’octubre de 2020

DOTZE IDEES PER DECORAR EL TEU PETIT BALCÓ

Quan busquem un apartament volem que ho tingui tot: comoditat, llum, espai, instal•lacions i fins i tot, un espai exterior. De vegades aquest últim és difícil, però si tens la sort de comptar amb un no l’hauries de desaprofitar, és un gran espai de la teva llar que mereix la teva atenció.

Encara que tinguis 4 metres quadrats de balcó, sempre hi ha una opció per decorar-lo transformar el teu espai exterior en el lloc preferit de la teva llar i poder passar les tardes llegint amb un cafè.

No posis la mida del teu balcó com a excusa, pots crear un espai molt bonic amb algunes d'aquestes idees i , és segur, que després de llegir aquest article tindràs moltes ganes de començar a decorar el teu balcó i gaudir-lo al màxim.

1. Les plantes com a element principal

Si el teu balcó és petit opta per plantes petites o mitjanes per no sobrecarregar el teu espai. Una altra opció que t'ajudarà a guanyar intimitat i aportar a la decoració, és la de penjar les plantes de les baranes, guanyant metres al balcó per als teus mobles.




2. Afegeix terres de fusta

Una bona manera de modificar el teu balcó és col•locant un tipus de paviment nou. La fusta és una gran opció per afegir disseny i calidesa al teu espai. Canviant el terra, no només aconsegueixes un aspecte totalment renovat, sinó que íntegres un element decoratiu sense resignar res d'espai.


3. Decora el teu pis amb catifes

Canviar l'aspecte del teu pis és molt fàcil d'aconseguir amb les catifes per a exterior. Amb elles pots integrar un disseny bonic alhora que delimita un espai, i canvies l'aspecte del teu balcó. Tria una catifa que s'adeqüi al teu estil i que encaixi perfectament en la mida del teu balcó.


4. Crea els teus propis mobles amb coixins

La millor manera de crear una butaca a mida per al teu petit balcó, és crear-lo amb coixins d’exterior. Hi ha molta varietat de coixins al mercat i podràs trobar la mesura que s'ajusti correctament al teu racó exterior. A més, pots crear un aspecte interessant amb la paleta de colors que triïs.


5. Aprofita cada racó 

Quan l'espai és reduït, cada centímetre compte. En general, les cantonades són un espai molt desaprofitat en qualsevol ambient i sobretot en exteriors. Utilitza prestatgeries o taules de forma triangular en les teves cantonades per aprofitar, literalment, cada racó disponible.




6. Opta per mobles plegables

Si vols tenir la possibilitat d'usar la teva terrassa en formes diferents, els mobles plegables seran el teu millor aliat. Hi ha infinitat de models de taules, cadires i bancs per adaptar-se a les teves necessitats. Quan no els estiguis utilitzant, pots doblegar i guardar-los en algun lloc o simplement instal•lar uns ganxos a la paret de la teva terrassa per penjar i tenir-los sempre a mà. Aquest recurs farà que puguis transformar un menjador exterior en un solàrium en pocs segons.


7. Transforma la funció dels teus mobles

En un espai petit t'has de posar creatiu i pensar en totes les possibilitats. Opta per mobles multifunció que permeti el seu ús de diverses formes i modificar segons les teves necessitats. Podeu fer servir una mateixa peça com a taula, assegut a terra amb coixins o transformar-lo en un banc d'exterior per llegir un llibre. Cerca mobles que permetin múltiples funcions per treure millor profit del teu balcó.


8. Utilitza l'espai al llarg

Generalment els balcons són estrets i molt llargs, de manera que apostar per mobiliaris que aprofitin aquesta dimensió és un gran recurs en balcons petits. Pensa en les teves necessitats i crea un espai a mida. Una bona opció és la de crear un banc al llarg de l'espai, per gaudir de les vistes i comptar amb molt espai per seure o col•locar plantes.


9. Pensa en vertical

En un balcó petit, l'espai vertical és una forma genial d'integrar elements de decoració. Pots penjar una hamaca per aconseguir un racó especial de lectura o afegir les parets al disseny. Per crear un espai verd sense perdre metres quadrats, afegeix testos en les teves parets i canviaràs totalment l'aspecte del teu balcó.




10. Fes servir les baranes com a suport

A més de servir de contenció a la balconada, les baranes són un gran punt de suport per als teus mobiliaris. La millor manera d'aprofitar aquesta estructura, és penjant una taula per poder menjar, treballar o dibuixar mentre admires la vista. Pots optar per un disseny mòbil que col•loquis només quan el facis servir, o una opció plegable que s'aferra a l'estructura i té una volada, la qual es transforma en taula.


11. Tingues en compte tots els detalls

Com el teu espai és reduït, cada element que hi afegiu serà important, per la qual cosa has de tenir-ho en compte a l'hora de decorar. Defineix una paleta de colors que s'ajusti al teu estil i utilitza-la l'hora de triar la decoració. Tot pot ser un element de disseny si ho penses: cada coixí, catifa, manta i test compte. Si penses en cada detall, el teu balcó es veurà com un espai molt ben dissenyat i amb molt d'estil.


12. La llum és important

Encara que el teu balcó sigui petit, no has de oblidar-te de la il•luminació, que farà que gaudeixis el teu espai per molts més temps. Les garlandes de llums són molt usades en aquests espais ja que li donen un estil modern, ocupen poc espai i no requereixen d'una instal•lació elèctrica per funcionar.


Menys és més

Recorda que la clau perquè el teu balcó no es vegi ple de coses, és comptar amb els elements necessaris i adequats per al teu espai. Pensa en com vols gaudir el teu balcó i tria els mobles necessaris per això. També tingues en compte la mida de les plantes, sobretot quan es desenvolupin si és que no ho estan encara, perquè s'adaptin al teu espai de manera harmònica.


Un espai petit i bonic

La mida del teu balcó no ha de limitar-te per gaudir-ne i poder decorar-lo d'una manera bonica i que s'ajusti al teu estil personal. Cada espai exterior serà diferent, perquè s'adapta a les nostres necessitats i gustos, de manera que deixa volar la teva imaginació per crear el balcó dels teus somnis.

Esperem que aquestes idees us inspirin a posar fil a l'agulla i gaudir del teu balcó sense importar la quantitat de metres quadrats que tingui.





Fuente : Pizca de hogar