dijous, 7 de gener de 2021

COM ESTALVIAR EN 7 PASSOS

Estalviar sempre és complicat i més quan la nostra economia global ens ho dificulta. Però quan tenim clar els nostres objectius, distribuïm els nostres ingressos i controlem les nostres despeses, estalviar, es simplifica una mica més. 

Actualment viure al dia suposa un risc que ens pot condemnar i complicar la vida de manera irreversible, nosaltres fem aquest article per intentar conscienciar a tothom i ajudar a poder tenir una economia sostenible. Hem d'estar protegits en cas que alguna crisi tant personal com global ens pugui afectar.

1. REGISTRAR LES SEVES DESPESES.

 En primer lloc, ha d'identificar on, quan, quant i, sobretot, com gasta els seus diners. Ha de fer un seguiment d'aquestes despeses. En les coses més absurdes és on se'n va la major quantitat de diners.

Ex. Un cafè amb llet al dia implica més de 500 € a l'any.

Òbviament no li anem a dir que no es prengui el seu cafè, és simplement un exemple. Si analitzem bé les nostres despeses, podem suprimir allò que realment podem fer nosaltres mateixos o que no ens importaria suprimir de la nostra rutina. Per a això faci servir alguna APP o full de càlcul per tenir-ho tot sota control, separant tot en categories de major a menor importància.

NOTA: Feu el mateix procediment amb les despeses fixes anuals (impostos municipals, assegurances de vehicles, etc.) i dividiu en 12 mesos i així té les quotes mensuals d'aquestes despeses.

2. QUANT POT ESTALVIAR A EL MES.

Realitzat el pas 1 pot visualitzar amb exactitud on van els seus diners, llavors, pot establir un registre de tot el que necessita per poder passar el mes de manera totalment tranquil•la i quina quantitat de diners vol o pot estalviar mensualment. L'aconsellable és un 10 o 15 per cent del seu salari.


3. RETALLADES DE DESPESES.

Si les seves despeses són tan altes que no pot estalviar com voldria, és possible que sigui el moment de retallar despeses. Identifiqui categories que no siguin essencials en les que pugui gastar menys, com a entreteniment i menjar fora. Busqui maneres d'estalviar en les seves despeses fixes mensuals com les despeses de televisió i del seu telèfon mòbil. 

Ex. Tota eina d'entreteniment per Streaming, que la seva renovació és automàtica, com, Netflix, HBO, Amazon Prime, Spotify, etc. Proveu unificar-les i prescindir de la menys utilitzada. 


4. OBJECTIU DELS SEUS ESTALVIS

Una de les millors formes per estalviar diners és establir un objectiu. Comenceu per pensar per a què podríeu voler estalviar, potser per casar-se, està planejant unes vacances o vol comprar-se un habitatge. Després decideixi quants diners necessitarà i quant de temps li pot costar estalviar.

A curt termini (- 4 ANYS)

- Fons d'emergència. 

- Electrodomèstics de canviar. 

- Viatges. 

A llarg termini (+4 ANYS)

- Comprar o reformar el seu habitatge. 

- Comprar un cotxe. 

- Jubilació. 


NOTA: estableixi un objectiu petit, abastable i a curt termini per a alguna cosa divertida, i prou gran per no tenir a la mà l'efectiu per gastar-s'ho. Assolir metes més petites, i gaudir de l'agradable recompensa per la qual has estalviat, pot donar-li un impuls psicològic que fa que la sensació gratificant d'estalviar sigui més immediata i que s'enforteixi l'hàbit.

5. PRIORITATS 

Feu una llista de prioritats i metes a assolir, com canviar el seu telèfon, vehicle, comprar una casa, etc. Ordeneu en ordre de prioritat i, com en el punt anterior, si són a curt o a llarg termini. 

Si ha de canviar-se el cotxe en un futur molt immediat estalviï per aconseguir-ho, però no oblidi continuar estalviant per al termini més llunyà, com la jubilació.


6. FACI ESTALVIS AUTOMÀTICS

Gairebé tots els bancs ofereixen transferències automatitzades entre els seus comptes d'estalvis. Vostè pot triar quan, quant i on transferir els diners, i fins i tot dividir el seu dipòsit directe perquè una part de cada nòmina o transferència al seu favor vagi directament al seu compte d'estalvis. 

NOTA: dividir el seu dipòsit directe i establir transferències automatitzades són maneres senzilles d'estalviar diners, ja que no ha de pensar-hi i, en general, redueix la temptació de gastar els diners en lloc de estalviar.


7. VEURE CRÉIXER ELS SEUS ESTALVIS

Revisi el seu pressupost i vegi el seu progrés cada mes. Això no solament l'ajudarà a veure el seu pla personal d'estalvis, sinó que també l'ajudarà a identificar i corregir ràpidament qualsevol problema. Conèixer com estalviar diners pot fins i tot motivar-lo per trobar més maneres d'estalviar i assolir els seus objectius més ràpidament.